2021-05-13 11:31:01• hírek • Bede Emőke

Hatalmas károkat okozott az árvíz Szatmár megyében. Mutatjuk a legfrissebb mérleget - VIDEÓ

Fotók: Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség
Fotók: Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség

Amint arról nemrégiben beszámoltunk, az éjszaka folyamán lehullott nagymennyiségű csapadék több Szatmár megyei településen is gazdaságokat öntött el, utakat tett járhatatlanná. Mutatjuk, hogyan áll ez idáig a keletkezett károk felmérése.

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint Szakaszon 100 főt kellett evakuálni (korábban kb. 150 főről szólt a jelentés), az elöntött gazdaságok száma pedig 60-ra tehető, illetve mintegy 700 juh is eltűnt az áradásban. Az E81-es jelzésű utat kb. 250 méteren érintette a víz. A településen jelenleg tíz hivatásos és tizenkét önkéntes tűzoltó segédkezik a mentésben, de kiszállt a helyszínre Altfatter Tamás prefektus és a katasztrófavédelem vezetője is.


Nántűn 49 gazdaságot öntött el a víz, egy nyári konyha összedőlt, egy farmon pedig megközelítőleg 300 juhot szigetelt el az ár. E településen tíz hivatásos és nyolc önkéntes tűzoltó teljesít szolgálatot. 


Nagyszokondon egy farmon mintegy 100 juh pusztult el az áradásban, további 1000-et csapdába ejtett a víz, az Alsó- és Felsőboldád irányába vezető útszakasz pedig 200 méteren járhatatlan.


Rákosterebesen 4 gazdaságot öntött el a víz.





Az Országos Vízügyi és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) nemrégiben vörös jelzésű árvízriasztást adott ki Szatmár megyére, ennek értelmében csütörtök 13 óráig további áradásokra lehet számítani a Krasznába folyó Mária árterében.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: